Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin, Menteri Besar Perak yang sah

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini mengisytiharkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak yang sah, bukannya Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir. (sumber: Berita HArian)

perkara ini sudah tentu sedikit mencalar BN. walaupun begitu keputusan mahkamah perlu kita terima dengan hati yang terbuka. ini membuktikan bahawa sistem keadilan di Malaysia yang ditunjangi oleh institusi kehakiman masih lagi kredibel dan berwibawa. tidak seperti yang seringkali dituduh oleh pembangkang apabila keputusan mahkamah tidak menyebelahi mereka.

– saya berpendapat, keputusan mahkamah ini adalah benar mengikut peruntukan undang-undang yang ada. dan keputusan BN melantik Dr. Zamri dengan perkenan Sultan Perak juga benar atas pemahaman undang-undang yang ada. dari segi prinsipnya, pembangkang sudah kehilangan suara majoriti di DUN kerana 3 daripada ahlinya telah bertindak keluar parti dan menjadi ahli BEBAS yang menyokong BN. oleh itu BN mempunyai lebih kerusi daripada pembangkang. maka dengan ini, secara logik akal dan pemahaman undang-undang tubuh negeri Perak, BN melantik MB yang mewakilinya. namun kuasa undang-undang lebih tinggi dan memutuskan Nizar masih lagi MB. oleh itu kita terima dengan dada yang terbuka.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin, Menteri Besar Perak yang sah

  1. lepas zambry usir nizar.. turn nizar lak usir zambry.. pastu tangguh .. ada rayuan .. pastu zambry usir balek si nizar… hoo~ bila nak selesai.. sama2 kita menunggu keputusan dari pihak mahkamah.. 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s