Adakah Akan Berlaku Pertandingan Di Pilihanraya Kecil Penanti?

Setelah BN mengumumkan tidak akan bertanding dalam pilihanraya kecil DUN Penanti, rentak tari yang digendangkan oleh PKR/Pembangkang (baca- Anwar Berahim) dilihat gagal. mereka sedang menari sendirian aka seperti orang gila. masakan tidak. kerusi itu sememangnya dimiliki mereka melalui kemenangan Fairus ‘further study’ khairuddin dalam Pilihanraya Umum ke 12 yang lepas.

Persoalannya kini adakah pembangkang akan menghentikan rentak gendangnya selepas tariannya tidak mendapat sambuta? saya berpendapat TIDAK. PKR sememangnya memerlukan kemenangan. kemenangan di tempat yang mereka sememangnya telah menang pun tak pe. sebab apa? sebab seperti posting saya terdahulu, mereka mahukan MOMENTUM KEMENANGAN.

dalam hal prk penanti ini, pembangkang akan menurunkan calon tajaan mereka sebagai calon BEBAS. ini adalah andaian saya, jika tiada calon BEBAS yang bertanding. ini adalah untuk menghabiskan wang rakyat (baca-kos pengendalian pilihanraya SPR dan keselamatan POLIS) dan untuk memastikan pilihanraya kecil ini tetap berlangsung.

dalam satu lagi hal, pengumuman bekas ketua wanita PKR Pulau Pinang, Aminah Abdullah untuk bertanding sebagai calon BEBAS juga adalah satu perkara yang menyentuh hati saya. kenapa? BN/UMNO menunggu lebih 30 tahun untuk mempunyai pengkhianat parti yang menentang parti sendiri dalam pilihanraya. namun PKR tidak menunggu sampai 10 tahun untuk perkara itu berlaku!!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s