Pembangkang terdesak

pembangkang amat terdesak untuk mencari satu kerusi untuk di kosongkan. selepas kekalahan teruk di DUN Bagan Pinang, pembangkang telah gagal dalam mengekalkan momentum kemenangan mereka dalam beberapa pilihanraya lalu semenjak Ogos 2008 apabila DS Wan Azizah dengan sengaja meletakkan jawatan sebagai ahli Parlimen Permatang pauh bagi memberi laluan kepada anwar brahim bertanding. (beberapa juta wang rakyat telah dirugikan untuk satu pilihanraya yang tidak sepatutnya diadakan)
Percubaan untuk mengadakan pilihanraya kecil di Pelabuhan Kelang gagal apabila penyandang jawatan, Badrul Hisham melawan dan bertindak keluar dari pkr dan menjadi wakil bebas (yang menyokong BN). Maka tumpuan adalah kepada Kota Siputih di Kedah. pembangkang secara gila mencari salah ADUN tersebut, maka terjumpalah kegagalan beliau hadir ke sidang DUN selama dua kali berturut-turut. (ada MC) dan kesalahan ini digunakan habis-habisan walaupun SPR mengesahkan menerima salinan MC dan memutuskan kerusi tidak kosong, puak pembangkang terus mencari titik kelemahan perundangan dengan membawa isu ini ke mahkamah tinggi.
apa la kemaruk pembangkang nih. sampai sekarang, mereka masih tidak menunjukkan apa apa jasa kepada rakyat melainkan percubaan demi percubaan untuk memalukan BN dengan membongkar fail lama dan sebagainya.
…sudahlah tu… bawak-bawak mengucap dan buat la kerja untuk rakyat…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s