Perhimpunan Haram Jadah

kemaskini.Selepas mengadap Agong, barulah Ambiga kata nak buat kat stadium. walaupunbdah di offer stadium banyak kali sebelum ni, mereka mau jalanan. Kenapa? sebab di jalanan baru mereka mendapat liputan meluas. Apatah lagi, di jalanan, sukar untuk pihak berwajib menjaga provokasi dan keganasan yang mungkin di bawa anasir asing.

Aku x menuduh sesiapa. Tapi penemuan senjata spt molotov coctail, parang dsb oleh polis kl dan Selangor, membawa pelbagai kemungkinan. Amat berbahaya jika perhimpunan haramjadah ini diteruskan.

Kini mereka mahu minta stadium merdeka. Kenapa? Stadium merdeka mempunyai parking yang terhad, kapasiti juga hanya lebih kurang 40k org. Sedangkan parti pembangkang dah bising nak bawa lebih 200k penunjuk perasaan. Maka, di stadium
merdeka dengan kekangan tersebut, akan jadi riuh dan kecoh! Dan sudah tentu Kerajaan di persalahkan nanti!

Mereka ini juga maukan venue di KL. Kerana KL tanpa kumpulan bersih ini sudah cukup sesak, dgn kehadiran mereka, kesesakan dan kekecohan akan berlaku.

Di beritakan juga, Anwar Ibrahim amat marah dgn tindakan Ambiga mau membawa perhimpunan ke stadium. Dia mau bawa ke jalanan. Kan trick dia dari dulu suka jalanan. Politik jalanan ini bawa di ke puncak pada satu ketika, dia rasa kali ni juga mampu bawa dia ke putrajaya. AKU ULANGI. DIA SEDANG MENGHINA PENGUNDI YANG MENYOKONG BN MEMERINTAH WALAUPUN BUKAN DENGAN MAJORITI 2/3. Demokrasi hanya bila dia menang, masa kalah dia tuduh SPR ALAT KERAJAAN. Ptuiiiii!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s