Listen! Listen! Listen!

Tetiba Sharifah Zohra Jabeen ni jadi popular ‘tak hengat’ di media sosial. Dalam satu video yg d muat naik d youtube, Presiden Suara Wanita 1 Malaysia ini kelihatan memberhentikan seorang ‘budak pompuan penyokong kuat Ambiga’ yang merepek meraban dalam satu forum di UUM.

Maka ramailah yg membuat video parodi termasuk barua namewee yg x abih2 berani buat sial sebab dia d back up parti nak mampos MCA.

Ramai juga yg tweet dan update status d fb dengan mempermainkan minah ni. Tapi x ramai yg mengkaji kenapa sharifah ni memberhentikan ucapan Bawani yang sangat biadap tu.

Budak Bawani tu sangat biadap dan gila glamer. Dia ambik mic selepas bacaan ikrar di mana program nak tamat. Masa diberi peluang bertanya dia x termasuk dalam 5 orang yg bertanya. Ini dah menunjukkan kurang ajarnya dia yg tak menghormati penganjur. Malah hujah2nya kelihatan sangat tak matang dan tak memahami topik.

Lolong pernah melalui pengalaman melayani pelajar seperti ini. Dalam satu forum di USM beberapa tahun lalu Lolong dan rakan panel diserang oleh seorang cauvinist Cina. Bila diselidik ayahnya adalah seorang pemimpin DAP. Tapi masa tu x jadi kecoh sebab mungkin xde layanan provokasi di pihak panel.

Balik kepada cerita Jabeen ni, Lolong kecewa juga dengan tweet KJ yang menolak Jabeen ada kaitan dengan BN. Wooiiii KJ, xyah la tunjuk hero. Kaji dulu video sebelum tunjuk hero. Bagi Lolong yang bersalah adalah Bawani yang sangat biadap. Kalau Lolong yg berhadapan situasi camtu mau budak Bavani tu kene “hei mother f*****r, shut up!’ opssss glamer la Lolong lepas tu di parodikan. Opssss tidakkkkk! Lolong blom gila glamer.lagi. Hehehe.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s