Perhimpunan Sampah Buat Sampah

Sesungguhnya perhimpunan kebangkitan sampah yang GAGAL pada sabtu lalu tidak memberi impak langsung kepada senario politik negara. 8 deklarasi (10 sebenarnya) tidak membawa sebarang perkara baru. Malah ianya telah diselesaikan oleh pihak berkenaan.

Lolong tak mau bincang panjang mengenai kehadiran. Lolong ikut je kata Malaysiakini dan penganjur yg mendakwa 100 ribu rakyat hadir. Walaupun ikut logik akal x sampai la banyak camtu. Tapi lolong nak tekankan ia jauh tersasar drp sasaran 1 juta rakyat kemahuan penganjur.

Ini menunjukkan penganjur (baca:mat sabu dan isham hahaha) bukan setakat gagal tetapi gagal dengan teruk. Macam budak darjah 5 yg ambil periksa, dapat 10/100. Ini bukan saja gagal tapi bengap. Kalau kat sekolah rendah pelajar tu akan diletakkan dikelas paling bodoh.

Tapi Lolong percaya bahawa perhimpunan ini berjaya dalam satu hal. Iaitu membawa sampah. Biasa la. Sampah memang buat sampah je retinya.

Berikut adalah maklumat mengenai kerja-kerja pembersihan oleh pihak Alam Flora selepas Himpunan KL112 pada Sabtu 12 Januari 2013 seperti yg lolong baru terima :-  

° 8 Lokasi pembersihan – Stadium Merdeka, Brickfields, Dataran Merdeka, Pasar Seni, KLCC, Jalan Sultan, Masjid Negara dan Kelab Sultan Sulaiman
° Jumlah Pekerja – 79 orang
° Jumlah Jentera/kenderaan – 11 buah
° Anggaran Berat Sampah untuk 8 lokasi – 6.73 tan

Lokasi di Stadium Merdeka sahaja yang memerlukan masa selama 2 hari iaitu dari 12 hingga 13 Januari 2013 untuk menjalankan kerja-kerja pembersihan.
 
Kawasan pembersihan hanya melibatkan di luar stadium dan anggaran berat sampah untuk Stadium Merdeka sahaja ialah 6 tan.
 
Anggaran kos RM18 k untuk kesemua 8 lokasi terlibat termasuk kutipan sampah.

6 tan sampah dibuat oleh sampah-sampah kelolaan Mat Sabu 121 ni. HAISHHHHH….
image

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s