Barua-Barua Ni Semakin Melampau

Pagi-pagi ni Lolong dah emosi bila baca blog sahabat Lolong, MPP yang memaparkan gambar penerima Bantuan Sekolah sebanyak RM100. Cina-cina ni memakai baju kuning dan berkumpul Ala Perhimpunan Bershit untuk mengambil wang tersebut.

 

Imej

 

Mereka mendakwa menerima wang tersebut tetapi memikirkan masa depan negara dengan pilihan raya yang didakwa mereka masih tidak Bersih. Bersih kepala Bapak deme. Apa yang tak bersihnya kalau pembangkang berjaya memenangi 5 buah negeri dan menafikan 2/3 majoriti yang selama ini mudah didapati Kerajaan? 

Tindakan mereka yang menghina SPR dan Kerajaan ini sebenarnya boleh ditafsirkan sebagai Menghina rakyat Malaysia yang cintakan demokrasi. Mereka ini tidak boleh menerima kekalahan, lantas menuduh semuanya dusta, sedangkan mereka terlupa ada jutaan Majoriti senyap yang masih percaya dan memberikan mandat kepada Kerajaan sedia ada untuk memerintah.

Malah dalam pelbagai hal di negeri yang dimenangi pembangkang, kedapatan ada juga pengundi mereka yang memilih BN untuk parlimen walaupun calon pembangkang memenangi kerusi DUN.

Ini boleh ditafsirkan sebagai, pengundi tidak percaya pembangkang mampu mentadbir negara dengan baik. ini telah dibuktikan dalam hampir 5 tahun memerintah, terlalu banyak isu dibangkitkan di negeri-negeri yang ditadbir pembangkang. Malah di Perak yang tidak sampai dua tahun ditadbir mereka juga, terdapat banyak tanah yang digadaikan kepada orang Cina untuk 999 tahun. Gila babi betul puak-puak ni. Kalau bagi negara, tak tau la apa jadi!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s