Ust Haron Din tak keluar Parti, PAS yang Akan ceraikan PKR dan DAP

PAS samakin gusar dengan isu yang melanda parti itu. Tindakan Pemimpin utamanya Presiden dan Mursyidul Am yang membelakangkan parti dalam banyak keputusan khususnya mengikut arahan Anwar Ibrahim, Karpal Singh, Lim Kit Siang dan tokong Guan Eng memberikan masalah besar pada parti tersebut.

Mutakhir, pemecatan Ustaz Nasharuddin, isu kalimah Allah sehinggalah penolakan Majlis Ulama PAS terhadap cadangan melantik Anwar sebagai PM jika menang PRU.

Amat kelakar. PRU yg mereka yakin akan menang hanyalah mimpi indah. Lolong yakin dengan kehebatan DS Najib, mimpi itu tetap tinggal mimpi.

Terbaru lebih kalut apabila Hj Hadi mula menarik hand brake. Ketika menyampaikan ucapan di Himpunan Kebangkitan Rakyat Pas Ganti UMNO di Kampung Banggol Peradong, presiden PAS itu membayangkan akan keluar daripada pakatan pembangkang jika tidak mampu memperjuangkan Islam.

Kita tahu bahawa Karpal Singh pernah berkata, jika PAS mahu tubuhkan negara Islam mereka perlu langkah mayatnya dahulu. Nah, adakah itu dikatakan memperjuangkan Islam?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s